Republica Coreea este interesată de cooperare bilaterală în realizarea proiectelor de mediu

  • 30 Septembrie 2021 11:31
Republica Coreea este interesată de cooperare bilaterală în realizarea proiectelor de mediu

Coreea de Sud este interesată de cooperare bilaterală cu Republica Moldova în vederea implementării proiectelor de mediu. Reprezentanții Ambasadei Republicii Coreea de Sud în țara noastră, cu sediul la Kiev, și-au exprimat disponibilitatea de cooperare în acest sens, în cadrul unei întâlniri oficiale cu secretarul de stat al Ministerului Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, transmite MOLDPRES.

La întrevedere, oficialii ambasadei au fost însoțiți de reprezentanții Organizației internaționale „Better World”, ce deține experiență de realizare a proiectelor în domeniul dezvoltării rurale în țara noastră, scrie sursa citată.

În cadrul discuțiilor dintre părți, reprezentanții „Better World” au comunicat că dețin un portofoliul de proiecte implementate în Republica Moldova, inclusiv în domeniul protecției mediului și au vorbit despre programul de construcție a sistemului de alimentare cu apă potabilă în satul Pogănești, raionul Hâncești. Acesta prevede construcția unui sistem de drenaj cu două fântâni de captare a apei și o sondă pentru asigurarea cu apă a cetățenilor în perioada aridă a anului. De asemenea, experții au menționat că în continuare sunt dispuși să implementeze și alte proiecte în domeniul protecției mediului.

La rândul său, Iordanca-Rodica Iordanov a salutat și a apreciat experiența organizației internaționale în țara noastră, le-a mulțumit oaspeților pentru suportul acordat în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai ale cetățenilor din mediul rural și a exprimat disponibilitatea unei colaborări frumoase în dezvoltarea proiectelor comune de protecției a mediului.

„Suntem gata de colaborare pe domeniile prioritare ale Ministerului Mediului, în sectorul managementului deșeurilor, protecția apelor și sporirea suprafețelor împădurite. Ne interesează experiența în promovarea economiei verzi, economiei circulare și protecției mediului, în care Republica Coreea servește drept exemplu în plan global”, a conchis oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău