Republica Cehă ajută Lituania să construiască gardul de la frontiera cu Belarus

  • 07 Septembrie 2021 17:03
Republica Cehă ajută Lituania să construiască gardul de la frontiera cu Belarus

Republica Cehă furnizează Lituaniei echivalentul a peste jumătate de milion de dolari pentru ca țara baltică să își poată proteja frontiera cu Belarus, transmite marți DPA, potrivit Agerpres.

Ministrul de externe ceh Jakub Kulhanek a semnat un memorandum în această privință cu ministrul de interne lituanian Agne Bilotaite, în timpul unei vizite efectuate marți la Vilnius.

''Lituania protejează frontiera externă a UE și merită tot sprijinul posibil'', a scris Kulhanek pe Twitter.

Potrivit unei declarații a Ministerului de Interne lituanian, Republica Cehă este prima țară din Uniunea Europeană care îi oferă asistență financiară Lituaniei în lupta contra migrației ilegale.

Banii vor fi utilizați și pentru ridicarea unui nou gard la frontiera dintre Lituania și Belarus. În luna august, Lituania a acordat unei companii de stat din domeniul energiei contractul pentru construirea unui gard cu o lungime de 508 kilometri la granița cu Bealrus.

În ultimele luni, Lituania, Letonia și Polonia au raportat creșteri substanțiale ale numărului de migranți care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukașenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancțiunilor economice impuse Belarusului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău