Reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini, ar putea efectua în timpul apropiat o vizită la Chișinău

  • 25 Aprilie 2019 11:16
Reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini, ar putea efectua în timpul apropiat o vizită la Chișinău

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, ar putea efectua în timpul apropiat o vizită la Chișinău.

Despre aceasta a anunțat șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch la o întâlnire cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic.

Cei doi oficiali au abordat, printre subiectele de actualitate, probleme cu care se confruntă localnici din Varnița după unele decizii ale administrației separatiste transnistrene. Potrivit vicepremierului Cristina Lesnic, este necesară implicarea mediatorilor în procesul de negocieri în acest caz, pentru a detensiona situația și a stopa acțiunile cu caracter provocator din partea Tiraspolului.

Printre subiectele discutate a figurat și problematica respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană. Chișinăul susține că este necesară mobilizarea eforturilor pentru a asigura asistență victimelor ale căror drepturi și libertăți au fost lezate. Cristina Lesnic a subliniat și  necesitatea eliminării impedimentelor artificiale în calea liberei circulații pentru cetățenii Rep. Moldova.

Autoritățile de la Chișinău au accentuat necesitatea finalizării procesului de expertizare tehnică a podului de la Gura Bâcului și a efectuării lucrărilor de reparație, cu suportul Misiunii OSCE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău