Reprezentantul Consiliului Europei: restanțele în reforme, cauzate de instabilitatea politică

  • 12 Septembrie 2016 21:28
Reprezentantul Consiliului Europei: restanțele în reforme, cauzate de instabilitatea politică

Republica Moldova a înregistrat mai multe realizări prevăzute în Planul de acțiuni al Consiliului Europei privind susținerea reformelor democratice în Republica Moldova pentru 2013-2016, însă are și anumite restanțe, au constatat luni, 12 septembrie, reprezentanții instituțiilor statului și ai Consiliului Europei în cadrul unei ședințe de evaluare.Planul de…

Republica Moldova a înregistrat mai multe realizări prevăzute în Planul de acțiuni al Consiliului Europei privind susținerea reformelor democratice în Republica Moldova pentru 2013-2016, însă are și anumite restanțe, au constatat luni, 12 septembrie, reprezentanții instituțiilor statului și ai Consiliului Europei în cadrul unei ședințe de evaluare.

Planul de acțiuni care expiră în acest an are drept scop susținerea autorităților în realizarea reformelor naționale în domenii precum funcționarea instituțiilor democratice, cu un accent particular pe cooperarea în materie constituțională și electorală și pe lupta împotriva corupției; reforma sectorului justiției și independența organelor judiciare; protecția și promovarea drepturilor omului.

În această perioadă au fost întreprinse acțiuni concrete a declarat ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur, care a menționat în special noua lege cu privire a procuratură, legea privind finanțarea partidelor politice și campaniilor electorale și altele.

Totuși, Republica Moldova are și restanțe, a arătat președintele comisiei parlamentare pentru politică externă Valentina Buliga.

Șeful Directoratului general pentru programe al Consiliului Europei, Verena Taylor a opinat că aceste restanțe au fost cauzate de instabilitatea politică de la Chișinău.

Planul de acțiuni a fost aprobat la 15 noiembrie 2013 și este prevăzut pentru perioada 2013-2016, având un buget total de peste 18 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău