Reprezentanții USM în vizită la Parlamentul Uniunii Europene

  • 28 Aprilie 2023 14:24
Reprezentanții USM în vizită la Parlamentul Uniunii Europene

La invitația europarlamentarului Corina Crețu, reprezentanții USM, prorectorul Violeta Cojocaru, decanul FRIȘPA, Alexandru Solcan și prof. Valentina Teosa au efectuat o vizită la Bruxelles, unde au purtat discuții cu șefa Reprezentanței României la UE, Iulia Matei, șefa delegației Republicii Moldova la UE, Daniela Morari și cu Ambasadorul țării noastre în Regatul Belgiei și Ducatul Luxemburgului și prin cumul la NATO, E.S. Viorel Cibotaru, se arată în comunicatul instituției USM.

Discuțiile s-au axat pe programele europene în domeniul educației, formării continue și a tineretului. Au fost evidențiate beneficiile programului Erasmus+ și Horizon Europe pentru studenții, cadrele didactice și cercetătorii din Republica Moldova și deschiderea Universității de Stat din Moldova pentru noi programe și parteneriate cu instituțiile de învățământ superior din UE.

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova au reiterat angajamanetul ferm de promovare și implementare a valorilor europene în mediul universitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău