Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului pentru reglementarea transnistreană au avut prima întrevedere. Ce subiecte au fost discutate

  • 27 Ianuarie 17:11
Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului pentru reglementarea transnistreană au avut prima întrevedere. Ce subiecte au fost discutate

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului pentru reglementarea transnistreană au avut astăzi primă ședință din acest an.

La întrevederea, care a avut loc online, au fost discutate aspecte ce țin de relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale pe toate domeniile.

Într-un comunicat de presă al Biroului politici de Reintegrare de la Chișinău, se spune că părțile s-au arătat disponibile să mențină un dialog constructiv pentru a impulsiona procesul de negocieri și pentru a stabili direcțiile prioritare de activitate pentru perioada imediată.

De asemenea, negociatorii-șefi au efectuat un schimb de opinii pe marginea convocării următoarei runde a formatului de negocieri „5+2”.

Vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat disponibilitatea participării Chișinăului la această reuniune, cu abordarea celor mai actuale probleme, inclusiv trecerea în revistă a nivelului de implementare a angajamentelor convenite în pachetul „Berlin+”.

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au vorbit și despre necesitatea desfășurării unor consultări tematice cu Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE, care va efectua în timpul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Diplomatul Oleg Serebrian a fost învestit în funcție de viceprim-ministru pentru reintegrare pe 19 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
25,24
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:3,09 m/s
Sun
16
Mon
12
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău