Reprezentanții FMI au reiterat importanța elaborării unui nou Cod fiscal, în cadrul vizitei la Serviciul Fiscal de Stat din R. Moldova

  • 26 Martie 08:33
Reprezentanții FMI au reiterat importanța elaborării unui nou Cod fiscal, în cadrul vizitei la Serviciul Fiscal de Stat din R. Moldova

Experții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), Nariné Nersesyan și Brian Erard, au avut luni, 25 martie, o întrevedere cu directoarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS), Olga Golban.

Potrivit SFS, discuțiile dintre părți au vizat perspectiva elaborării unui nou Cod fiscal, precum și alinierea legislației fiscale naționale la cea a Uniunii Europene, provocările în acest sens, precum și expertiza necesară pentru realizarea acestui obiectiv important.

Olga Golban a exprimat gratitudine experților FMI pentru cooperarea de durată și asistența oferită în domeniul administrării fiscale.

„Expertiza Dumneavoastră ne va fi de mare ajutor și în continuare, reieșind din angajamentele asumate în procesul de aderare la UE. Colegii noștri se vor implica la maxim în acest proces. Noi ne dorim să avem o legislație lesne de înțeles pentru orice contribuabil, astfel fiind reduse costurile de administrare fiscală, iar în consecință crescute capacitățile de acumulare a veniturilor la buget”, a declarat directoarea SFS.

La rândul ei, Nariné Nersesyan a reiterat importanța elaborării unui nou Cod fiscal, care să fie un document modern, ușor de utilizat și armonizat la legislația Uniunii Europene.

„Domeniul impozitării este într-o continuă schimbare, astfel că trebuie să ne adaptăm. Este foarte important că suntem pe aceeași lungime de undă. Aveți o echipă foarte bune ceea ce înseamnă că aveți un fundament solid. Ne vom concentra pe aspectele analitice, vom încerca împreună să găsim modalități și instrumente pe care le putem utiliza pentru a găsi răspunsuri la întrebările care le-am stabilit. Scopul nostru este să contribuim la fortificarea capacităților de analiză ale Serviciului Fiscal de Stat”, a conchis expertul FMI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău