Reprezentanții domeniului HoReCa cer autorităților să anuleze restricția privind închiderea unităților de alimentație publică după ora 22.00

  • 08 Ianuarie 2021 10:40
Reprezentanții domeniului HoReCa cer autorităților să anuleze restricția privind închiderea unităților de alimentație publică după ora 22.00

Reprezentanții domeniului HoReCa cer autorităților să anuleze restricția de închidere a restaurantelor și cafenelelor după ora 22.00, impusă în contextul pandemiei de Covid.

Potrivit unei adresări a Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement adresată Guvernului și ministerelor Sănătății, Economiei și de Interne, limitarea programului de activitate a sectorului HoReCa aduce daune majore în activitatea economică a întreprinderilor și face imposibilă achitarea salariilor.

Potrivit unei decizii a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, între orele 22.00 și 07.00, este interzisă activitatea restaurantelor, barurilor, cantinelor și cafenelelor, precum și a unităților de alimentare publică din centre comerciale, benzinării, aeroporturi, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid în R. Moldova.

De asemenea, este interzisă activitatea cluburilor de noapte, discoteci, karaoke etc.

Sectorul HoReCa este unul din cele mai afectate domenii economice din R. Moldova, odată cu declanșarea pandemiei de Covid. Reprezentanții sectorului s-au plâns de mai multe ori și au protestat față de faptul că Guvernul nu a intervenit pentru a ajuta oamenii de afaceri din acest domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:53 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău