Reprezentanții Comisiei Europene au discutat cu cei ai MAI despre îmbunătățirea procedurilor de relocare a refugiaților

  • 30 Martie 2022 16:31
Reprezentanții Comisiei Europene au discutat cu cei ai MAI despre îmbunătățirea procedurilor de relocare a refugiaților

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serghei Diaconu, a avut astăzi, 30 martie, o întrevedere cu reprezentanții din cadrul Comisiei Europene responsabili de procedurile de relocare a refugiaților din Republica Moldova în Uniunea Europeană, comunică MAI.

Discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea operațiunilor de relocare a refugiaților prin selecție și transfer din țara noastră în UE, precum și modalitățile de informare corespunzătoare a refugiaților, atât la frontiera de stat, cât și în centrele provizorii, privind opțiunile de relocare oferite.

„Delegarea reprezentanților unor instituții cheie ale UE, precum DC Home și DC Near, pentru a stabili mecanisme concrete de reacție la criza refugiaților din Republica Moldova, demonstrează angajamentul partenerilor de a veni cu suport real atât pentru refugiați, dar și mai important, pentru instituțiile statului și cei direct implicați în gestionarea crizei. Transferul rapid al refugiaților către țările UE, pentru a reduce din presiunea asupra sistemului național de asistență socială și a economiei naționale, precum și fortificarea capacităților MAI de a face față fluxurilor de refugiați sunt subiecte foarte importante. Suntem recunoscători pentru deschiderea cu care veniți în întâmpinare și susținerea pe care intenționați să o acordați”, a subliniat Serghei Diaconu, Secretarul General al MAI.

La fel, a fost abordată și corelarea acțiunilor tuturor actorilor responsabili implicați în gestionarea fluxurilor de refugiați, precum instituțiile statului, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și delegația Uniunii Europene.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au rămas 97.125 refugiați din Ucraina.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău