Reprezentanții CEC au avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

  • 25 Mai 2021 11:22
Reprezentanții CEC au avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

Membrii Comisie Electorale Centrale au avut, pe 24 mai, o întrevedere cu reprezentanții Parlamentului European, care se află într-o vizită oficială de 3 zile în Republica Moldova. 

Din componența delegației au făcut parte Președintele Delegației la Comisia Parlamentara de Asociere UE-R. Moldova, Siegfried Mureșan,  președintele Delegației la Adunarea Parlamentară EURONEST, Andrius Kubilius, și vicepreședintele Delegației la Adunarea Parlamentara EURONEST, Andrzej Halicki. 

Oficialii europeni au remarcat importanța asigurării dreptului de a alege și a fi ales pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla aceștia, precum și rolul esențial pe care îl are Comisa Electorală Centrală în organizarea și desfășurarea unor alegeri libere și corecte, cu respectarea standardelor europene. Totodată, și-au exprimat deschiderea în oferirea suportului necesar R. Moldova pentru perfecționarea proceselor electorale.

Potrivit unui comunicat al CEC, discuțiile s-au axat pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, în special despre finanțarea campaniei electorale, organizarea alegerilor peste hotarele țării, asigurarea CEC cu mijloacele financiare necesare organizării scrutinului, asigurarea egalității de șanse și a accesului la resursele mediatice pentru toți concurenții electorali.  

„Conducerea CEC a mulțumit experților pentru interesul manifestat față de alegerile din Republica Moldova și deschiderea pentru dezvoltarea procesului democratic. Totodată, au trecut în revistă acțiunile întreprinse până la moment pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare din anul curent și au menționat principalele provocări care pot apărea, inclusiv din cauza că anumite prevederi ale Codului electoral nu au fost ajustate conform solicitărilor CEC”, se mai arată în comunicatul instituției. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău