Reprezentanta Platformei DA, Inga Grigoriu, cere urgentarea audierii raportului privind „Laundromatul rusesc”

  • 10 Septembrie 2021 11:31
Reprezentanta Platformei DA, Inga Grigoriu, cere urgentarea audierii raportului privind „Laundromatul rusesc”

Președinta comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat” din fostul legislativ, Inga Grigoriu, a făcut astăzi apel către noua majoritate parlamentară să urgenteze audierea raportului pe acest subiect. 

Inga Grigoriu, fostă deputată a Platformei DA, a amintit că raportul constată grave abuzuri și încălcări în procesul spălării de bani din Federația Rusă, cunoscut ca „Laundromat”. Potrivit acesteia, fosta majoritate parlamentară PSRM-Șor a împiedicat audierea raportului în Parlament și a solicitat ca acesta să fie înregistrat în procesul legislativ.

Ea s-a declarat deranjată de faptul că majoritatea parlamentară PAS nu a făcut nimic până acum în acest sens.

Amintim că banii din așa-numita ”Spălătorie rusească” erau legalizați prin intermediul unor tranzacții dubioase pe teritoriul Republicii Moldova, în urma unor decizii judecătorești. S-a vehiculat cifra de peste 20 de miliarde de dolari care ar fi trecut prin această schemă. Mai mulți politicieni  și oameni de afaceri din Republica Moldova precum Veaceslav Platon, Ilan Șor, Vlad Plahotniuc, Renato Usatîi au fost acuzați că ar fi fost implicați. Ei însă au negat acuzațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău