Reporteri fără frontiere | Putin și Kadîrov figurează în lista „inamicilor presei”

  • 02 Noiembrie 2016 19:53
Reporteri fără frontiere | Putin și Kadîrov figurează în lista „inamicilor presei”

Organizația internaționala non-guvernamentală „Reporteri fără frontiere” a publicat o listă a „dușmanilor libertății presei”, care a inclus politicieni și organizații din întreaga lume.

Din Rusia în lista au fost incluși doi reprezentanți – președintele rus, Vladimir Putin  și șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, informează paginaderusia.ro.

În ”fișa dușmanului presei” întocmită pe numele lui Vladimir Putin se spune că acesta utilizează Duma de Stat – pentru a exercita presiuni asupra libertății presei, „care este întotdeauna gata să accepte legile draconice”, oligarhii pentru „cumpararea mass-media independente” si pentru a schimba politica editorială, precum și agențiile de aplicare a legii. „Obiectivul preferat” al lui Putin, potrivit „Reporteri fără frontiere” este mass-media independenta, specializata în investigații, în primul rând în domeniul corupției în eșaloanele superioare ale puterii.

„Obiectivele preferate” de Ramzan Kadîrov sunt însă absolut toți „criticii atât în Cecenia, cât și din afara”. Tactica preferata de liderul cecen este ”autocratia brutală”.

In lista dușmanilor liberatii presei se mai afla, printre altele: președintele sirian Bashar al-Assad, liderul cubanez Raul Castro, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, președintele chinez Xi Jinping și liderul Coreei de Nord – Kim Jong-un.

Printre dușmanii presei mai sunt menționati președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev și președintele Turkmenistanului – Gurbanguli Berdimuhamedov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău