Replica vicepreședintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi: acțiunile PLDM poartă caracter electoral

  • 24 Ianuarie 2018 16:14
Replica vicepreședintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi: acțiunile PLDM poartă caracter electoral

Procedura juridică de alegere a deputatului Valeriu Ghilețchi în calitate de vicepreședinte al Parlamentului s-a consumat cu respectarea tuturor normelor legale, se arată într-un comunicat difuzat după ce fracțiunea PLDM din Parlament a declarat că acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi.

„Atât eu personal, cât și colegii din Grupul PPE, am susținut renumărarea votului, anume pentru a evita asemenea acuzații nejustificate și atacuri din partea unor foști colegi. În acel moment, însă, majoritatea deputaților a respins contestația PLDM, considerând-o neîntemeiată”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Acesta consideră învinuirile aduse de PLDM ca fiind făcute în context electoral.

„Învinuirile aduse și atacul asupra imaginii întregului Parlament sunt de la sine înțelese în contextul unui an electoral. Mai mult, maniera discriminatorie și atacul la persoană cu care a fost realizată această contestație este regretabilă în condițiile unui stat de drept și democratic”, se arată în comunicat.

Deputații Partidului Liberal Democrat au cerut astăzi demisia vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi, susținând că acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi ales în funcție.

Liderul fracțiunii PLDM Tudor Deliu a declarat într-o conferință de presă că pentru Valeriu Ghilețchi au votat doar 34 de deputați, în ședința din 22 decembrie, față de numărul minim necesar de 51. El a menționat că a atenționat conducerea Parlamentului, chiar în timpul ședinței respective, dar că nu s-a ținut cont de observație.

Deputații PLDM au elaborat un proiect de hotărâre prin care să se abroge hotărârea de alegere a lui Valeriu Ghilețchi. Totodată, i-a cerut fostului membru al PLDM Valeriu Ghilețchi să demisioneze.

Amintim că Valeriu Ghilețchi, care a intrat în Parlament pe listele PLDM, a fost ales la 22 decembrie 2017 în calitate de vicepreședinte al Parlamentului, după demisia lui Iurie Leancă. Valeriu Ghilețchi este liderul grupului popular-european din Parlament format din foști deputați PLDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău