Replica lui Igor Dodon referitor la acuzațiile lui Vladimir Voronin privind reparația sediului Președinției

  • 07 Februarie 13:12
Replica lui Igor Dodon referitor la acuzațiile lui Vladimir Voronin privind reparația sediului Președinției

Preşedintele Igor Dodon i-a dat un răspuns liderului comunist Vladimir Voronin referitor la mijloacele cheltuite pentru reparaţia clădirii preşedinţiei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ex-preşedintele Vladimir Voronin a declarat că banii pentru renovarea clădirii administraţiei prezidenţiale au fost cheltuite iraţional. El a declarat că, la modul real, au fost cheltuiţi 7,1 milioane de euro, însă Turcia a alocat 10 milioane de euro.

"Trebuie să clarificăm această problemă. Fracţiunea Partidului Comuniştilor intenţionează să abordeze această chestiune în Parlament pentru a efectua un audit al Curţii de Conturi", a spus Voronin.

Igor Dodon a reacţionat cu ironie la această propunere.

"Voronin numai bani are în minte. Probabil, la vârsta lui, ar trebui să se gândească mai mult la pescuit, la suflet. De parcă alte probleme nu sunt. Dar dacă serios, reparaţia preşedinţiei a costat aproximativ 11 mil. euro. Turcii nu au terminat încă reparaţiile. Acum se lucrează la ventilaţie, actul de predare-prime a acestei clădiri încă nu este disponibil. Iniţial, era vorba numai de lucrările de reparaţie, apoi au instalat tot mobilierul, echipamentul suplimentar şi aşa mai departe. Aceasta este ceea ce ţine de clădire", a spus Dodon.

Potrivit lui, nimeni nu a dat niciun ban, toate lucrările au fost efectuate din banii oferiţi de Guvernul Turciei, care a desfăşurat licitaţii pentru selectarea companiei.

"Haideţi să-l liniştim pe Voronin: nimeni nu a luat bani. Noi le-am dat clădirea ca să facă reparaţie. Şi eu au făcut şi ne transmit înapoi clădirea deja reparată. Poate că pe vremea lui reparaţiile se făceau altfel, dar eu am cerut din start ca să nu fie niciun fel de transferuri de bani", a menţionat Dodon.

El l-a acuzat pe Voronin că nu a reuşit să apere clădirea administraţiei prezidenţiale în timpul dezordinilor din 7 aprilie 2009.

Fracțiunea PCRM solicită Parlamentului aprobarea unei decizii prin care să fie efectuat un audit public de către Curtea de Conturi în legătură cu reconstrucția clădirii Președinției, acuzând compania care a efectuat lucrările de mai multe încălcări. Proiectul înaintat de deputații comuniști este pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi. 

CITIȚI ȘI: Deputații PCRM solicită audit public privind reconstrucția clădirii Președinției. Ce încălcări au semnalat

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chişinău
1,06 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
7 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 0.0680
USD 17.3212 -0.0192
RON 4.0350 0.0148
UAH 0.7352 0.0002
RUB 0.2742 0.0015
Arhivă Radio Chișinău