Deputații PCRM solicită audit public privind reconstrucția clădirii Președinției. Ce încălcări au semnalat

  • 07 Februarie 2019 09:15
Deputații PCRM solicită audit public privind reconstrucția clădirii Președinției. Ce încălcări au semnalat

Fracțiunea PCRM solicită Parlamentului aprobarea unei decizii prin care să fie efectuat un audit public de către Curtea de Conturi în legătură cu reconstrucția clădirii Președinției.

Astfel, deputații comuniști susțin că realizarea proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția edificiului respectiv de către  reprezentanța permanentă „SONBAY METAL SANAZI INSAAT TAAHHUT TICARET A.S." a avut loc cu încălcări grave ale legislației, fiind implementat în lipsă totală de transparență. „Întreprinderile pentru executarea lucrărilor și prestarea serviciilor au fost selectate fără licitație. Lista lucrărilor executate și serviciilor prestate nu corespunde devizului de cheltuieli. Lipsesc actele de predare-primire a lucrărilor executate și serviciilor prestate și actele de dare în exploatare a clădirii. Nu a fost modificat costul clădirii reconstruite în documentele contabile a Președinției Republicii Moldova și ałte încălcări”, au enumerat reprezentanții PCRM. 

Astfel, fracțiunea comuniștilor propune un proiect de decizie privind efectuarea unui audit public referitor la reconstrucția sediului Președinției. Documentul va fi examinat, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului. 

Menționăm că reparația clădirii Președinției a fost finanțată de Turcia după ce șeful statului, Igor Dodon, a făcut un demers în acest sens către liderul turc, Recep Tayyip Erdogan. Ulterior, mai mulți profesori turci au fost expuzați din R.Moldova, fiind suspectați că ar avea legături cu clericul Fethullah Gulen, care este acuzat că ar fi organizat puciul eșuat împotriva lui Recep Tayyip Erdogan. Mai mulți analiști de la Chișinău au legat această expuzare de reconstrucția clădirii, afirmând că este modul în care liderul turc a fost răsplătit pentru faptul că a oferit bani pentru acest proiect. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău