Renault va produce vehicule utilitare în China în parteneriat cu Brilliance Auto

  • 15 Decembrie 2017 15:09
Renault va produce vehicule utilitare în China în parteneriat cu Brilliance Auto

Grupul auto francez Renault și omologul chinez Brilliance China Automotive Holdings Ltd au anunțat vineri înființarea unei societăți mixte, care va concepe și produce vehicule utilitare (LCV) în China, cu obiectivul de a ajunge să vândă anual 150.000 de astfel de unități în 2022, informează Agerpres.

Noua societate mixtă, denumită Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Co, va avea operațiunile de producție la Shenyang, capitala provinciei Liaoning, și urmează să asambleze vehicule utilitare sub mărcile Renault, Jinbei și Huasong. 

'Vedem China drept cea mai mare piață auto mondială, dar și drept locul unde se definesc tendințele din sectorul auto', a declarat directorul general de la Renault, Carlos Ghosn.

Producătorii auto străini nu pot construi direct vehicule în China, fiind obligați să înființeze companii mixte împreună cu partenerii locali.

Pentru a înființa noul său joint-venture, Renault va achiziționa o participație de 49% la Shenyang Brilliance Jinbei Automobile Co (SBJ), actuala divizie de vehicule utilitare a Brilliance. Ulterior, SBJ va fi restructurată într-o societate mixtă la care 51% dintre acțiuni vor fi deținute de Brilliance China și 49% de Renault.

Renault are deja o societate mixtă cu producătorul chinez Dongfeng pentru autoturisme. Cele două companii au anunțat, de asemenea, la finele lunii august, înființarea unui joint-venture în domeniul vehiculelor electrice.

Acordul anunțat vineri marchează o nouă etapă în ambițiile grupului francez în China, o piață pe care intenționează să-și dubleze vânzările în acest an comparativ cu 2016, până la 70.000 de unități. Chiar și așa, este vorba de o picătură de apă comparativ cu cele 25 de milioane de vehicule vândute anul trecut în China.

Renault a intrat relativ târziu pe piața din China, inaugurând abia în 2016 o primă uzină la Wuhan (centrul Chinei), unde produce autoturisme împreună cu Dongfeng Motor Group. Comparativ, grupul francez PSA este prezent în China încă din anii 1980.

China a devenit o prioritate pentru grupul Renault, care vrea să își urce vânzările mondiale cu 40%, până la cinci milioane de unități pe an în 2022. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău