Renault va elimina modelele Dacia vândute sub sigla Renault de pe piața din Rusia

  • 04 Septembrie 2018 16:37
Renault va elimina modelele Dacia vândute sub sigla Renault de pe piața din Rusia

Marca auto Renault va înceta să mai vândă modele Dacia pe unele piețe precum Rusia și Brazilia, în încercarea de a se poziționa pe un segment superior de piață, a declarat directorul de design de la Renault, Laurens van den Acker, informează publicația Automotive News Europe.

În prezent grupul auto francez vinde modele Dacia precum Logan sedan și Sandero hatchback sub marca Renault pe piețele din afara Europei. Laurens van den Acker a subliniat că această practică va fi eliminată.

"Obiectivul meu este să avem o gamă Renault globală", a spus Laurens van den Acker cu ocazia salonului auto de la Moscova de săptămâna trecută. La acest salon Renault a dezvăluit un nou crossover denumit Arkana, care arată cum va evalua gama Renault chiar dacă va continua să folosească o parte din componentele de bază cu modelele Dacia.

Laurens van den Acker a precizat că planurile privind înlocuirea Logan și Sandero cu modele Renault vor fi puse în practică după ce automobilele marca Dacia vor fi renovate în Europa, dar nu a oferit un orizont de timp. În Europa, modelele vor continua să fie vândute sub marca Dacia.

În schimb, modelul Duster va continua să rămână o parte din oferta Renault la nivel global, a spus Laurens van den Acker. Duster "este excepția, este unul din cele mai bine vândute automobile ale noastre", a precizat Laurens van den Acker.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: AGERPRES

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău