Renato Usatîi: Săptămâna aceasta Vladimir Țurcan va redeveni președinte CC

  • 23 Iunie 2020 08:11
Renato Usatîi: Săptămâna aceasta Vladimir Țurcan va redeveni președinte CC

Fostul președinte al Curții Constituționale Vladimir Țurcan va reveni în funcția pe care a deținut-o până în a doua jumătate a lunii aprilie. Despre acest lucru a anunțat președintele partidului Partidul Nostru Renato Usatîi, notează IPN.

“Vreau să vă spun că săptămâna aceasta Vladimir Țurcan va reveni în funcția de președinte al Curții Constituționale. Mâine vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor menține decizia. Dețin și numele judecătorilor cu care s-a făcut înțelegerea”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii de luni seara “Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Liderul PN afirmă că nu există nicio îndoială că fostul deputat socialist va reveni în fotoliul de președinte al CC. Renato Usatîi susține că aceasta este dorința președintelui Igor Dodon.

Judecătorul constituțional Vladimir Țurcan a cerut anularea hotărârii prin care a fost destituit din funcția de președinte și înlocuit cu Domnica Manole. Judecătoria Chișinău a dispus examinarea cauzei de către un complet format din trei judecători, specializați în materie de contencios administrativ. Astfel, cererea judecătorului urmează a fi examinată de către Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș.

Fostul deputat al Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan, desemnat judecător constituțional de către Parlament, a fost ales, pe 19 august, în calitate de președinte al Curții Constituționale. Într-o hotărâre publicată pe 23 aprilie pe pagina electronică a Curții se anunța că Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții ca urmare a exprimării votului de neîncredere. Potrivit unei alte hotărâri, Domnica Manole a fost aleasă, prin vot secret, în calitate de președintă a Curții, pe un termen de trei ani, cu majoritate de voturi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău