Relațiile economice și problematica transnistreană au fost discutate de ministrul de Externe Oleg Țulea cu omologul său turc, Mevlüt Çavușoğlu

  • 26 August 2020 16:56
Relațiile economice și problematica transnistreană au fost discutate de ministrul de Externe Oleg Țulea cu omologul său turc, Mevlüt Çavușoğlu

Dialogul politic, relațiile economice și problematica transnistreană au fost discutate de ministrul de Externe Oleg Țulea cu omologul său turc, Mevlüt Çavușoğlu, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

La Chișinău, cei doi miniștri de externe au prezidat prima reuniune a Grupului comun pentru planificare strategică. Șeful diplomației moldovene a spus că Turcia este al șaptelea partener ca pondere pentru Rep. Moldova.

La rândul său, ministrul turc de externe a declarat că în 2019, volumul schimburilor comerciale dintre cele două părți a crescut cu 24%, însă în acest an a fost o scădere din cauza pandemiei.

Vizita oficialului turc este legată de participarea sa la inaugurarea consulatului Turciei la Comrat. Mevlüt Çavușoğlu a spus că își dorește „ca în cel mai scurt timp, prin legile care vor fi adoptate să fie consfințit statutul regiunii găgăuze”.

Șeful diplomației de la Ankara a declarat că a adus în Rep. Moldova materiale sanitare, precum și laptopuri pentru profesori și tablete pentru elevi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău