Relațiile dintre Republica Moldova și România au fost discutate de către miniștrii de externe ai celor două țări

  • 01 Mai 2022 09:58
Relațiile dintre Republica Moldova și România au fost discutate de către miniștrii de externe ai celor două țări

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Relațiile dintre Republica Moldova și România cunosc astăzi cel mai sincer și apropiat nivel din toată istoria recentă”, a punctat ministrul Nicu Popescu, scrie sursa citată.

Interlocutorii au discutat despre situația complicată din regiune generată de războiul din Ucraina, precum și evoluțiile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. În context, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit României pentru sprijinul deplin pentru apelul la calm și responsabilitate al autorităților de la Chișinău de a gestiona aceste evoluții în mod responsabil și transparent.

De asemenea, oficialii s-au referit la parcursul ambițios european al țării noastre și efortul experților în completarea chestionarului și în parcursul ulterior de reforme și modernizare pentru aderarea la Uniunea Europeană, alături de România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău