Reintegrarea copiilor și tinerilor deținuți va fi facilitată prin instruire vocațională

  • 06 Martie 2019 18:32
Reintegrarea copiilor și tinerilor deținuți va fi facilitată prin instruire vocațională

Reintegrarea copiilor și tinerilor deținuți va fi facilitată prin asigurarea accesului la instruire vocațională calitativă. Inițiativa face parte dintr-un proiect lansat de Fundația Regina Pacis, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor.

În cadrul unui eveniment de prezentare a obiectivelor proiectului, a fost lansată inițiativa de a crea un Grup de lucru pentru elaborarea mecanismului de activitate al rețelei de suport în vederea sprijinirii integrării socio-profesionale a tinerilor deținuți. Grupul de lucru va fi format din reprezentanți ai instituțiilor publice și ai ONG-urilor active în domeniu, transmite IPN.

Directorul Fundației Regina Pacis, Ilie Zabica, a menționat că inițiativele organizației vin în susținerea diferitor categorii de persoane aflate în dificultate, iar metodele educaționale și de resocializare sunt în mare parte inspirate din practica internațională.

Reprezentanta Administrației Naționale a Penitenciarelor, Iuliana Curea, consideră că astfel de proiecte sunt încurajatoare pentru deținuți, deoarece „o profesie, o muncă calificată, poate micșora riscul de recidivă”.

Reprezentantul Inspectoratului Național de Probațiune, Iurie Mahu, a pledat pentru o colaborarea intensă în acest sens, deoarece „tinerii sunt viitorul unei țări și trebuie implicați în activități vocaționale, activități de corecție, cu scopul de a preveni recidiva infracțiunii și chiar ca o măsură de prevenție a criminalității”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău