Regulamentul privind racordarea la rețelele de gaze naturale și prestarea serviciilor de transport și de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul R. Moldova urmează a fi modificat

  • 14 August 2022 11:21
Regulamentul privind racordarea la rețelele de gaze naturale și prestarea serviciilor de transport și de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul R. Moldova urmează a fi modificat

Regulamentul privind racordarea la rețelele de gaze naturale și prestarea serviciilor de transport și de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova urmează a fi modificat. Un proiect de decizie în acest sens este inclus pe agenda ședinței Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de marți, 16 august.

Potrivit autorității în energetică scopul proiectului, care a fost supus consultărilor publice, este asigurarea prestării neîntrerupre și calitative a  serviciilor de distribuție a gazelor naturale; soluționarea neînțelegerilor apărute dintre operatorii sistemelor de distribuție și unii utilizatori preum și evitarea anumitor echivocuri în aplicarea și interpretarea cadrului legal existent de către titularii de licențe, în condițiile în care sistemul de distribuție al gazelor naturale din Republica Moldova este operat de 23 de titulari de licențe. Dintre aceștia 12 sunt întreprinderi afiliate ale SA „Moldovagaz.

Totodată noile modificări au scopul de a evita obstacolele la schimbarea furnizorului de gaze naturale de către consumatorii finali, în situația în care pentru a asigura livrarea gazelor naturale, în anumite situații, furnizorii trebuie să încheie contracte pentru prestarea serviciilor de distribuție cu mai mulți operatori de sistem prin rețelele cărora sunt distribuite gazele naturale.

Implementarea noilor modificări nu va genera noi costuri iar accesul utilizatorilor de sistem la rețeaua de distribuție a gazelor naturale se va realiza în baza tarifelor reglementate, aprobate de ANRE, se mai spune în nota la proiect.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău