Regulamentul privind asistența de lichiditate în situații de urgență va fi modificat

  • 10 Februarie 2021 17:32
Regulamentul privind asistența de lichiditate în situații de urgență va fi modificat

Banca Națională a Moldovei a inițiat modificarea Regulamentului cu privire la asistența de lichiditate în situații de urgență, transmite IPN.

Instituția precizează că elaborarea proiectului hotărârii Comitetului executiv al BNM pentru modificarea Regulamentului este condiționată de faptul că, în noiembrie 2020, Banca a beneficiat de asistență tehnică din partea Fondului Monetar Internațional. Este vorba despre asistență pentru finalizarea și consolidarea cadrului operațional cu privire la asistența de lichiditate în situații de urgență. În urma recomandărilor formulate de expertul FMI, vor fi operate unele modificări la Regulamentul cu privire la asistența de lichiditate în situații de urgență, aprobat prin Hotărârea Comitetului executiv nr.343/2019.

Versiunea în vigoare a regulamentului poate fi accesată pe pagina Băncii Naționale.

În scopul eficientizării procesului de elaborare a proiectului hotărârii, BNM solicită prezentarea, până pe 23 februarie a propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau în format electronic dlui Daniel Savin pe adresa de e-mail: [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău