Regulamentul cu privire la modul de acordare a locuințelor de serviciu pentru militari a fost modificat

  • 23 Februarie 2022 10:50
Regulamentul cu privire la modul de acordare a locuințelor de serviciu pentru militari a fost modificat

Cadrul normativ, care prevede repartizarea locuințelor de serviciu administrate de către Ministerul Apărării și unitățile militare ale Armatei Naționale a fost ajustat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței de Guvern.

Potrivit modificărilor, militarii prin contract și angajații civili, care au beneficiat de locuințe la prețuri preferențiale, prin intermediul programelor departamentale de stat, inclusiv demarate de către autoritățile publice locale, nu vor avea dreptul de a fi asigurați cu locuințe de serviciu.
 
În cazul angajaților care s-au eliberat din serviciul militar, dar se vor încadra repetat, în termen de 3 luni, în cadrul subdiviziunilor Armatei Naționale, le va fi păstrat dreptul de a prelungi termenul contractului de locațiune de durata noului contract de îndeplinire a serviciului militar. Astfel, militarii își vor putea păstra locuința de serviciu, care potrivit legii, trebuie eliberată în termen de 3 luni de la data încetării raporturilor de serviciu.
 
Totodată, Regulamentul reglementează procedura de acordare a locuinței de serviciu militarilor care se vor reîncadra în câmpul muncii în calitate de angajați civili ai Armatei Naționale. În acest caz, contractul de locațiune va putea fi prelungit. Până în prezent, a fost necesară încheierea unui nou contract, în calitate de angajat civil.
De asemenea, proiectul exclude unele lacune referitor la procesul de verificare a informației de către autoritatea publică despre existența sau inexistența bunurilor imobile ce aparțin locatarului și membrilor familiei lui cu drept de proprietate pe teritoriul Republicii Moldova.
 
În perioada 2016-2018, 479 de familii ale militarilor prin contract ai Armatei Naționale din garnizoanele Chișinău, Cahul și Bălți au fost asigurate cu locuințe de serviciu, se arartă în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău