Regulament nou al Consiliului UE pentru o concurență sănătoasă privind transportul aerian

  • 09 Aprilie 2019 17:10
Regulament nou al Consiliului UE pentru o concurență sănătoasă privind transportul aerian

Consiliul UE a aprobat marți un regulament care urmărește să asigure o concurență sănătoasă și să contribuie la menținerea unui nivel ridicat de conectivitate în întreaga UE, după ce la 20 noiembrie 2018, președinția Consiliului și Parlamentul European au ajuns la un acord.

În contextul creșterii concurenței globale, UE dispune acum de un instrument eficace pentru a combate practicile comerciale neloiale care ar putea apărea în sectorul transportului aerian din partea unor companii din afara UE, arată un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Concurența loială între transportatorii aerieni contribuie la extinderea gamei de opțiuni privind zborurile și la asigurarea unor prețuri mai accesibile pentru clienți.

Regulamentul conferă Comisiei competența de a efectua o investigație și de a lua măsuri reparatorii financiare sau operaționale în cazul în care o companie aeriană din afara UE recurge la o practică de denaturare a pieței care a provocat sau riscă în mod clar să provoace un prejudiciu unui transportator aerian din UE.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău