Regizorul Viorel Mardare va fi înmormântat luni, la cimitirul Central din strada Armenească, din Chișinău

  • 10 Martie 2019 12:52
Regizorul Viorel Mardare va fi înmormântat luni, la cimitirul Central din strada Armenească, din Chișinău

Cabinetul de Miniștri transmite condoleanțe familiei lui Viorel Mardare. Într-un mesaj postat în această dimineață pa site-ul Guvernului se menționează că ”la 9 martie 2019 s-a stins din viață după o luptă cu o boală nemiloasă tânărul regizor Viorel Mardare, unul dintre cei mai promițători cineaști autohtoni, laureat în anul 2018 al Premiului Național pentru creație originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova.

Viorel Mardare s-a remarcat ca tânăr cineast, dezvăluindu-și imensul talent de a crea spoturi publicitare cu tematică socială originale și foarte apreciate de către public.

Viorel poate fi considerat unul dintre liderii generației care s-a format într-o Moldovă liberă, și care prin opera sa a contribuit la democratizarea țării, o soartă cruntă răpindu-ne șansa de a ne bucura și în continuare de talentul de cineast al lui Viorel care să ne facă să râdem, să plângem, să ne revoltăm și să ne simțim împliniți.

Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit.

Dumnezeu să îl odihnească în pace”, se spune în mesajul Guvernului.

Viorel Mardare a decedat în dimineața zilei de ieri, 9 martie, la Chișinău, după o luptă crâncenă și îndelungată cu cancerul. Cei care vor să-și ia rămas bun de la Viorel sunt așteptați astăzi, începând cu ora 17:30, până mâine, la ora 12:30, la Biserica Teodora de la Sihla din Chișinău, după care corpul neînsuflețit va fi condus pe ultimul drum la cimitirul Central din strada Armenească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău