Regizorul Nikita Mihalkov promovează propaganda Kremlinului despre "păsările infectate trimise de ucraineni să extermine etnia slavă"

  • 19 Martie 2022 12:08
Regizorul Nikita Mihalkov promovează propaganda Kremlinului despre

Regizorul rus Nikita Mihalkov, unul dintre marii susținători ai lui Vladimir Putin, promovează propaganda Kremlinului despre "arma biologică" la care ar fi lucrat Ucraina - scrie UNIAN, cita de Rador.

Agenția amintește că în ultima săptămână, propagandiștii Kremlinului au răspândit masiv informații false despre "laboratoarele biologice" americane din Ucraina. Aceștia susțin că Ucraina ar fi infectat păsări și le-ar fi trimis în Rusia. Comentând aceste informații false ale Kremlinului, cunoscutul regizor rus a vorbit inclusiv despre un traseu al acestor păsări, care ar fi fost trimise pe teritoriul Rusiei. "Se pregăteau arme biologice, le testau pe voluntari ucraineni. Au calculat inclusiv traseul acestor păsări prin Rusia... Aceasta este o încercare absolut fascistă de a extermina etnia slavă" - a afirmat Mihalkov, într-un interviu pentru Zvezda, televiziunea Ministerului rus al Apărării.

Amintim că pe 4 martie, o instanță din Ucraina a dispus reținerea regizorului rus Nikita Mihalkov (76 de ani) și a demarat procedura prin care acesta să poată fi dat în urmărire internațională. Mihalkov a declarat anterior că recunoașterea de către Moscova a așa-numitelor republici populare Donețk și Lugansk reprezintă singura cale de ieșire din situația actuală. Artistul a susținut și războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

UNIAN amintește că la începutul acestei luni, Ministerul Apărării de la Moscova a răspândit mai multe informații false, preluate, ulterior, de agențiile de presă deținute de statul rus. Potrivit instituției, în Ucraina ar exista un proiect secret prin care SUA ar dezvolta o tulpină de gripă în mai multe laboratoare din țară, pe care ar vrea să o răspândească în Rusia cu ajutorul liliecilor și păsărilor migratoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău