Regiunea Transcarpatia: Autoritățile din Mukacevo au demontat bustul lui Pușkin, ca o primă măsură pentru derusificarea orașului

  • 07 Aprilie 2022 14:13
Regiunea Transcarpatia: Autoritățile din Mukacevo au demontat bustul lui Pușkin, ca o primă măsură pentru derusificarea orașului

Autoritățile din orașul ucrainean Mukacevo, regiunea Transcarpatia, au început demontarea monumentelor istorice și a artei monumentale de importanță locală care au legătură cu trecutul ruso-imperial - potrivit unui comunicat pe Facebook de Consiliul Local Mukacevo din Ucraina.

Comitetul executiv al primăriei a decis să ia măsuri pentru derusificarea orașului după ce Rusia a declanșat un război împotriva Ucrainei. Astfel, administrația locală a primit sarcina de a demonta monumentele și plăcile comemorative care au legătură cu Rusia.

"Bustul lui Pușkin și placa memorială de la Școala Gimnazială Nr. 1 au fost deja demontate. Compania de utilități a fost însărcinată să asigure depozitarea acestora. Amintim că și o școală din Mukacevo a anunțat deja că refuză să mai poarte numele lui Pușkin" - se arată în comunicatul primăriei din Mukacevo.

Sursa: RBC/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău