Registrul vânzărilor va fi digitalizat

  • 05 Februarie 2020 17:41
Registrul vânzărilor va fi digitalizat

Guvernul a aprobat Conceptul tehnic al sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor”. Proiectul presupune digitalizarea registrului vânzărilor și posibilitatea controlului online al tranzacțiilor. Implementarea sistemului va genera bonuri electronice și este o etapă de eficientizare și modernizare a proceselor de evidență, administrare și monitorizare a vânzărilor.

Vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al finanțelor, a precizat că implementarea sistemului informațional va fi benefică și pentru cei 20 de mii de comercianți care dețin autorizații de comerț cu amănuntul și sunt obligați să utilizeze mașini de calcul și control.

„Avantajul sistemului respectiv constă și în simplitatea cu care el poate fi aplicat, deoarece va permite interconectarea nu doar cu mașinile de casă și control, dar și cu oricare alte echipamente sau sisteme informaționale. Iar experiența acumulată în alte țări de la aplicarea acestui sistem a demonstrat sporirea esențială a disciplinei financiare a agenților economici”, a adăugat Pușcuță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău