Regina Elisabeta va lipsi, pentru prima dată în 50 de ani, de la slujba de Paște de la Castelul Windsor

  • 16 Aprilie 2022 17:31
Regina Elisabeta va lipsi, pentru prima dată în 50 de ani, de la slujba de Paște de la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu va participa alături de membrii familiei regale la slujba de Paște de la Castelul Windsor, potrivit unor surse citate CNN. Este pentru prima dată în 50 de ani când suverana britanică lipsește de la această ceremonie religioasă, transmitee DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, ea a lipsit și de la slujba din Joia Mare, tot pentru prima dată din 1970. Regina, care este șefa Bisericii Angliei, și-a redus în ultima vreme aparițiile la evenimente publice.

Deși sursele spun că este sănătoasă, regina are probleme de mobilitate și a delegat din ce în ce mai mult aparițiile publice altor membri ai familiei regale.

În februarie, Palatul Buckingham a anunțat că regina în vârstă de 95 de ani a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și că a avut simptome ușoare. Totuși, suverana a dezvăluit săptămâna trecută că a fost „foarte obosită și epuizată” în urma bolii.

Virusul te face "foarte obosit și epuizat, nu-i așa? Îngrozitoare pandemie!, a spus ea într-o videoconferință cu pacienți COVID și personal medical.

Deja înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19, regina și-a relaxat considerabil agenda după o noapte de spitalizare în octombrie, a cărei natură nu a fost niciodată dezvăluită. Ea s-a retras de la începutul pandemiei la Castelul Windsor, la aproximativ patruzeci de kilometri de Londra, iar în prezent are probleme să se deplaseze.

În urmă cu două săptămâni, ea a participat la o ceremonie religioasă în memoria soțului ei, prințul Philip, care a murit anul trecut, marcând marea sa revenire în fața supușilor săi după luni de absență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău