Regina Elisabeta se teme că țara nu este pregătită pentru 'regele Charles'

  • 03 Februarie 2015 15:52
Regina Elisabeta se teme că țara nu este pregătită pentru 'regele Charles'

Regina Elisabeta a Marii Britanii se teme că țara va fi șocată de stilul diferit de monarhie pe care îl planifică prințul Charles, potrivit unei noi biografii a moștenitorului ei, notează Agerpres.

Lucrarea, intitulată 'Charles: Inima unui rege', susține că pasiunea prințului în vârstă de 66 de ani de a îmbrățișa cauze uneori neobișnuite a suscitat neliniște la Palatul Buckingham, unde mama sa, Elisabeta, în vârstă de 88 de ani, este pe cale să o depășească în luna septembrie pe Regina Victoria care este deocamdată cel mai longeviv monarh.

Când îi va veni, în cele din urmă, rândul să urce pe tron, Charles are în vedere un nou model de regalitate, care ar crea o monarhie mai mică și ar deschide reședințele regale pentru public, conform biografiei, citată luni de Reuters.

'Pe coridoare, în camerele secrete și în apartamentele private de la Palatul Buckingham există o neliniște în creștere că domnia Reginei intră în ceea ce un 'insider' numește 'crepusculul ei inevitabil', potrivit autoarei biografiei, Catherine Mayer.

'Definindu-și rolul în calitate de moștenitor evident, prințul a semnalat o redefinire a monarhiei. Unii curteni - și suverana însăși - se tem că nici Coroana, nici supușii nu vor suporta șocul a ceva nou'.

Tatăl lui Charles, ducele de Edinburgh, este printre cei mai duri critici ai săi, susține cartea, și consideră că prințul va fi vinovat de 'comportament egoist' prin faptul că își pune 'pasiunile raționale' înaintea îndatoririlor sale regale.

Conform autoarei biografiei, Charles însuși ar fi spus: 'Eu doar îmi asum cele mai dificile provocări ... Vreau să cultiv aspirațiile și să recreez speranța din lipsa de speranță și sănătatea din lipsuri'.

O purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham a refuzat să comenteze cu privire la carte, dar o purtătoare de cuvânt a prințului de Wales a difuzat un comunicat detaliat, în care spune că lui Mayer nu i s-a acordat acces exclusiv la prinț și subliniază că lucrarea ei nu este o biografie oficială.

Într-un comentariu rar despre ce tip de rege ar fi Charles, purtătoarea sa de cuvânt a declarat: 'El este adesea descris ca fiind înaintea timpului său. Dovada acestui lucru a fost bine documentată și include lucrări de top privind responsabilitatea socială corporativă, începând din anii 1980, demonstrarea beneficiilor agriculturii ecologice, precum și găsirea unor modalități de a ajuta tinerii care nu sunt angajați în câmpul muncii'.

'Speculații despre viitorul rol al prințului de Wales ca rege există de decenii, dar acesta nu este un lucru pe care noi l-am comentat și nu o vom face nici acum', a spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău