Regina Elisabeta a II-a rămâne la Balmoral (Scoția), în pofida detectării unui caz de COVID-19 în rândul personalului

  • 17 August 2021 20:00
Regina Elisabeta a II-a rămâne la Balmoral (Scoția), în pofida detectării unui caz de COVID-19 în rândul personalului

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decis să-și continue șederea la castelul din Balmoral (Scoția), deși unul dintre membrii personalului său a fost depistat pozitiv la COVID-19, au informat marți medii britanice preluate de EFE.

Regina, în vârstă de 95 de ani și vaccinată cu schema completă, va rămâne cum era planificat la tradiționala sa reședință de vară, în această primă vacanță de la decesul în aprilie a soțului său, ducele de Edinburgh, scrie Agerpres.

"Întregul personal de la Balmoral este supus zilnic unor teste anti-COVID-19 iar sâmbătă a fost depistat un caz pozitiv", a declarat o sursă ziarului The Sun.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al palatului Buckingham, reședința oficială a familiei regale, a asigurat că există o serie de "proceduri stabilite" în cazul în care un membru al personalului contractează COVID-19.

Printre acestea se numără "purtarea măștii sanitare și păstrarea distanțării fizice" în rândul personalului activ.

Mai mulți membri ai personalului au fost trimiși acasă și a fost închisă sala de mese pentru angajați și cafeneaua, aflate într-o clădire separată.

Potrivit The Sun, membrii familiei regale își continuă activitățile obișnuite și au refuzat ideea de a se servi singuri, după modelul "bufet", preferând să fie serviți de personalul domestic.

Regina este însoțită de mai mulți membri ai familiei - între care prințul Andrew și prințul Edward - iar ducii de Cambridge și copiii lor sunt așteptați la sfârșitul lunii.

Balmoral este locul preferat de vacanță al familiei regale britanice din epoca reginei Victoria (1819-1901).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău