Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru câștigarea campionatului american de tenis US Open

  • 12 Septembrie 2021 17:31
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru câștigarea campionatului american de tenis US Open

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a felicitat-o ​​pe jucătoarea de tenis, Emma Răducanu, care a devenit prima britanică din 1977 care a câștigat un turneu de Grand Slam la simplu, se afirmă într-un mesaj personal al reginei adresat sportivei de 18 ani, publicat de Palatul Buckingham. "Vă felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis al Statelor Unite US Open. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării dvs.. N-am nicio îndoială că performanța dvs. remarcabilă, precum și cea a adversarei din finală, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis" - se subliniază în mesaj, scrie Rador.

Emma Răducanu continuă să primească felicitări din toată Marea Britanie. Realizarea ei a fost remarcată de premierul britanic Boris Johnson, dar și de moștenitorul tronului Prințul Charles, liderul Partidul Laburist, de opoziție, Keir Starmer, miniștri guvernamentali, lideri regionali, sportivi și muzicieni.

Prima britanică din 1977

Răducanu ocupă în momentul actual locul 150 în clasamentul Asociația de Tenis Feminin (WTA). În contul ei nu au existat victorii ale turneelor WTA. La US Open, ea a concurat pentru prima dată. Primul ei turneu Grand Slam a fost Wimbledon în 2021, unde a ajuns până în runda a patra.
Emma Răducanu a devenit prima jucătoare de tenis, care a câștigat un turneu Grand Slam, ajungând pe tabloul principal prin calificare. De asemenea, a devenit prima reprezentantă a Marii Britanii în ultimii 44 de ani, care a câștigat un turneu de Grand Slam (în 1977, Virginia Wade a câștigat turneul de la Wimbledon). Pe parcursul turneului US Open, Răducanu nu a pierdut niciun set.

În urmă cu doar două luni, Emma Răducanu, care locuiește în sudul Londrei, a susținut examenele finale la școală. Până de curând, ea își dorea să studieze dreptul la universitate, însă, așa cum scrie presa britanică, ascensiunea carierei sale sportive ar putea însemna că fata va amâna aceste planuri pentru viitor. Emma Răducanu s-a născut în Canada din imigranți din China și România și s-a mutat în Marea Britanie împreună cu părinții ei la vârsta de doi ani.

Menționăm că US Open este ultimul, al patrulea turneu de Grand Slam al sezonului, care se desfășoară pe suprafață dură din New York. Fondul total de premiere este unul record de 57,5 ​​milioane de dolari. Câștigătoarea turneului anterior US Open a fost japoneza Naomi Osaka, iar dintre jucătoarele rusești US Open a fost câștigat și de Svetlana Kuznețova (în 2004) și de Maria Șarapova (în 2006).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău