Regimentul Azov a fost reconstituit și operează în zona Pădurii Serebrianka, în Donețk, anunță șeful Gărzii Naționale ucrainene

  • 17 August 2023 19:20
Regimentul Azov a fost reconstituit și operează în zona Pădurii Serebrianka, în Donețk, anunță șeful Gărzii Naționale ucrainene

Regimentul Azov a fost reconstituit și se află pe teren, în regiunea Donețk, anunță comandantul Gărzii Naționale ucrainene, colonelul Nikolai Urșalovici la postul RBC Ucraina, relatează Le Monde, citat de News.ro.

„Legendarul Regiment Azov a fost reconstituit”, a anunțat Urșalovici.

Regimentul Azov „și-a început misiunile de luptă în zona de pădure Serebrianka, în Donețk, a anunțat el.

Combatanții Azov „își apără strălucit liniile și provoacă pierderi semnificative inamicului atât ca oameni, cât și echipament”, a subliniat colonelul.

Combatanții din Regimentul Azov au fost asediați la Oțelăria Azovstal, la Mariupol, timp de aproape două luni, în primăvara lui 2022.

La jumătatea lui mai, apărătorii oțelăriei s-au predat, la ordinul Kievului, și au fost luați prizonieri de către ruși.

În septembrie, prizonieri de după asediul de la Azovstal, inclusiv comandantul Regimentului Azov Denis Prokopenko, au fost trimiși în Turcia, în cadrul unui schimb de prizonieri.

Ei erau obligați să rămână în Turcia până la sfârșitul războiului.

Însă comandanții Azov s-au întors în Ucraina în iulie, împreună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Denîs Prokopensko s-a întâlnit cu combatanți din regiment la jumătatea lui iulie, iar serviciul de presă al Regimentului Azov a confirmat că acesta urma să-și reia funcția în cadrul regimentului.

Anunțul colonelului Urșalovici este o confirmare a unor informații reperate și partajate de către bloggeri militari în decembrie 2022.

 

 



Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău