Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la primăria Chișinău a fost exclusă din cursa electorală

  • 11 Mai 16:18
Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la primăria Chișinău a fost exclusă din cursa electorală

Judecătoria Chișinău a admis astăzi demersul Consiliului electoral de circumscripție privind anularea înregistrării candidatei Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Chișinău, Reghina Apostolova, la alegerile din 20 mai.

Decizia a fost luată în urma unui demers depus de Partidul Unității Naționale în care formațiunea primarului de Orhei este acuzată că a utilizat mijloace bănești de peste hotare pentru a finanța campania electorală a candidatei.

Reghina Apostolova a anunțat că va contesta decizia instanței, pe care o consideră nemotivată.

De asemenea, Partidul Șor a anunțat că va depune demersuri împotriva candidatului PUN, Constantin Codreanu și al PAS-PPDA, Andrei Năstase pentru că ar fi promovat mesaje ale unor politicieni străini în susținerea lor.

Partidul Șor a organizat astăzi și o manifestație de susținere a Reghinei Apostolova, în fața sediului Judecătoriei care a examinat cazul. Reprezentanții formațiunii au declarat înainte de decizia instanței că vor recurge la acțiuni de protest dacă Reghina Apostolova va fi exclusă din cursă.

Amintim că luni, PUN a cerut eliminarea Reghinei Apostolova din cursa electorală. Președintele formațiunii, Anatol Șalaru a spus că deține acte care arată că au fost transferați 200.000 de lei pentru achitarea spoturilor electorale ale Reghinei Apostolova de pe conturile unei companii care ar avea în calitate de fondatori persoane cu cetățenia Federației Ruse. PUN a mai sesizat organele electorale și în privința susținerii Partidului Șor de către interpreta rusă Jasmin, soția lui Ilan Șor, dar care nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Amintim că legislația națională interzice finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale din bani proveniți de peste hotare. În 2014, partidul condus de Renato Usatîi a fost exclus din cursa electorală din acest motiv, iar la alegerile prezidențiale din 2016 – reprezentanta Partidului Șor – Inna Popenco.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chişinău
2 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,7 m/s
Mie
-1 °C
Joi
0 °C
Vin
-2 °C
Sâm
1 °C
Dum
-1 °C

Curs oficial BNM 01 Decembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5868 -0.0000
USD 17.2336 -0.0000
RON 4.2093 -0.0000
UAH 0.6078 -0.0000
RUB 0.2590 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău