Regele și regina Suediei, vaccinați împotriva COVID-19

  • 15 Ianuarie 2021 19:56
Regele și regina Suediei, vaccinați împotriva COVID-19

Regele Suediei, Carl Gustav al XVI-lea, și regina Silvia au fost vaccinați vineri împotriva COVID-19, a anunțat palatul regal, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Cuplul regal a primit prima doză de vaccin la Castelul Stenhammar, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Stockholm, unde locuiesc în prezent.

"Marea vaccinare împotriva COVID-19 este acum în curs de desfășurare în toată țara noastră. Sper că toți cei care vor avea posibilitatea de a fi vaccinați în lunile următoare să aleagă să o facă", a comentat regele într-un comunicat, "astfel încât să putem trece împreună și cât mai repede posibil prin această perioadă dificilă".

Regele Suediei are 74 de ani, iar soția sa, Silvia, 77 de ani. Vaccinarea lor a fost "efectuată la sfatul medicului regal", a indicat palatul.

Cuplul regal suedez se alătură astfel suveranilor care au primit deja o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, printre aceștia figurând regina Angliei, Elisabeta a II-a, și regina Danemarcei, Margareta a II-a.

Luna trecută, regele Carl Gustav al XVI-lea s-a pronunțat pe marginea crizei sanitare din Suedia, estimând că țara sa a "eșuat" în lupta împotriva COVID-19. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău