Regatul Unit nu se va grăbi să tragă concluzii privind racheta căzută în Polonia

  • 16 Noiembrie 2022 18:11
Regatul Unit nu se va grăbi să tragă concluzii privind racheta căzută în Polonia

Marea Britanie nu va trage concluzii privind racheta care a explodat în Polonia până când nu vor exista detalii complete, a declarat miercuri ministrul de externe James Cleverly, deși a apreciat că incidentul este în cele din urmă un rezultat al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Polonia și NATO au afirmat că racheta, care a provocat moartea a doi oameni marți în apropierea frontierei dintre Polonia și Ucraina, a fost cel mai probabil o rachetă rătăcită trasă de apărarea aeriană ucraineană și nu un tir rusesc.

"Polonia va conduce investigația care va stabili exact ce s-a întâmplat și Regatul Unit este gata să furnizeze orice asistență practică sau tehnică", a declarat Cleverly în fața parlamentului.

"Între timp, nu ne vom grăbi să tragem concluzii. Răspunsul nostru va fi mereu determinat de fapte", a adăugat el.

Cleverly a apreciat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut dreptate să spună că ceea ce s-a întâmplat în Polonia nu este vina Ucrainei și că Rusia este, în ultimă instanță, responsabilă.

El a precizat că Marea Britanie va continua să susține dreptul Ucrainei de a se apăra și că atacurile aeriene "brutale" ale Rusiei de marți, când au fost lansate zeci de rachete asupra orașelor din Ucraina, reprezintă o răzbunare pentru progresele Kievului pe câmpul de luptă, transmite Agerpres.

"Singurul motiv pentru care rachetele zboară pe cerurile europene și explodează în sate europene este invazia barbară a Rusiei asupra Ucrainei", a spus Cleverly.

"Incidentul tragic din Polonia de noaptea trecută este, în ultimă instanță, rezultatul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta este singurul motiv pentru ceea ce s-a întâmplat și nu s-ar fi întâmplat altfel", a adăugat șeful diplomației britanice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău