Reformatorii liberali au depus o sesizare la Curtea Constituțională

  • 09 Septembrie 2013 20:15
Reformatorii liberali au depus o sesizare la Curtea Constituțională

Deputații din Partidul Liberal Reformator au depus, luni, 9 septembrie, o sesizare la Curtea Constituțională de contestare a hotărârii Guvernului de concesionare a Aerportului Internațional Chișinău.

Potrivit acestora, hotărârea respectivă ar fi neconstituțională, pentru că a fost adoptată de un cabinet de miniștri interimar. Ei au făcut trimitere la decizia Curții Constituționale din 18 mai 2013, potrivit căreia un Guvern demisionar poate doar să administreze treburile publice și nu are dreptul să își asume inițiative importante. 

Deputații liberal-reformatori au subliniat că Ministerul Economiei ar trebui să anuleze rezultatele concursului de concesionare și să organizeze un altul. Ei au precizat că această ințiativă nu are scopul de a crea un conflict în cadrul alianței de guvernare, cide a restabili supremația legii.

Concursul de concesionare a Aeroportului Chișinău a fost câștigat de o companie din Federația Rusă. La concurs au fost invitate 7 companii internaționale, dar au participat doar 2 companii rusești.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani, cu redevență de 1 la sută din venitul companiei câștigătoare. Aceasta ar trebuie să realizeze investiții de 244 de milioane de euro.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău