Reforma Sănătății, în comă (Adevărul)

  • 04 Martie 2013 14:30
Reforma Sănătății, în comă (Adevărul)

Adevărul constată că vremurile urâte au fost și rămân în continuare de neocolit, însă lumea a obosit déjà.

De toate, inclusiv de „variante politice zero“, de zero „variante zero“, de zero în general și în consecință de aceeași ură, numai că oferită acum, mai „elegant“, în celofan. Potrivit autorui  este uluitoare incapacitatea asta a oricărui politician de la Chișinău de a observa ura care crește în societate. Incapacitatea și, parcă, nepăsarea care a cauzat sinuciderea politică inconștientă a atâtora, amintește Adevărul.

Adevarul de astăzi mai abordeaza tema cursei politice pentru postul de procuror general. Foști și actuali procurori susțin că desfășurarea concursului privind desemnarea candidatului la funcția de procuror general este compromisă. Și asta pentru că ideea vine din partea unui exponent politic.

Reforma sănătății, în comă, titrează Adevărul. Deputații au decis să fie suspendată comasarea spitalelor, până când ministrul Andrei Usatâi va prezenta o strategie de

modernizare a sistemului medical. Acțiunea Legislativului a survenit la o zi după ce premierul Vlad Filat i-a cerut lui Andrei Usatâi să retragă ordinul de comasare a spitalelor de același profil, iar problemele apărute să fie discutate cu toate părțile implicate în process, adauga Adevarul.

Rețeaua asasinilor, made în Moldova – un articol semnat de Ion Preasca in Adevărul, din care aflam  că asasinate și tentative de omor la comandă care au avut loc la Londra, București, Bacău și în Republica Moldova par a avea în spate aceeași grupare de ucigași profesioniști. Aceasta reglează, de obicei, conflicte între organizații criminale, însă îi cad victime și oameni nevinovați.

Românii au talent. Dar ce nu au, ca să fie fericiți? se intreaba Constantin Tănase in Timpul. Editorialistul constata  că societatea noastră este ostatica unei clase politice iresponsabile și criminale, iar noi, ziariștii, toți fără excepție, suntem complicii acesteia, măcar prin faptul că le dedicăm acestor politicieni prea mult timp, iar adevăratele valori și probleme ale acestei țări trec pe lângă noi.

Monumentul celor trei martiri va renaște la Chișinău, anunta Timpul. Potrivit publicatiei, in   capitală va fi ridicat un monument, ce va constitui reproducerea identică a operei sculpturale despre care astăzi aproape toți au uitat. E vorba despre monumentul celor „Trei martiri ai sfintei cauze naționale”: Alexei Mateevici, Simion Murafa și Andrei Hodorogea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău