REFERENDUM pentru demiterea primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi

  • 03 Ianuarie 2018 10:55
REFERENDUM pentru demiterea primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi

Consilierii din Bălți au votat miercuri, 3 ianuarie, inițierea unui referendum pentru demiterea primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, care se află în Federația Rusă și este în căutare internațională. Pentru inițierea referendumului au votat 27 de aleși municipali din Bălți.

Renato Usatîi a propus acum câteva zile, pe pagina sa de Facebook, un referendum pentru demiterea sa, pentru a demonstra guvernării că este susținut de locuitorii din Bălți. El susține că Partidul Democrat vrea să preia conducerea orașului Bălți.

Situația din Bălți s-a agravat după ce ieri, viceprimarul Igor Șeremet, a anunțat că va demisiona. El a declarat că a luat decizia deoarece capacitățile sale de a administra orașul, ar fi fost puse la îndoială de primarul de Bălți, Renato Usatîi. Igor Șeremet a fost numit viceprimar de Bălți în 2015 din partea formațiunii politice Partidul Nostru.

Funcția de primar interimar va fi deținută de viceprimarul municipiului Bălți, Iurie Babii. O decizie în acest sens a fost votată, de asemenea, la ședința de astăzi a Consiliului.

Renato Usatîi este acuzat că ar fi comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov. El însă se declară nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău