Redactorul-șef al prestigioasei publicații Wall Street Journal, înlăturat pentru că l-ar fi protejat pe Donald Trump

  • 06 Iunie 2018 12:20
Redactorul-șef al prestigioasei publicații Wall Street Journal, înlăturat pentru că l-ar fi protejat pe Donald Trump

Grupul News Corp l-a numit pe Matt Murray redactor-șef la Wall Street Journal și la Dow Jones Newswires, înlocuindu-l pe Gerard Baker, care a contribuit la relansarea cotidianului, dar a fost criticat din 2016 pentru că l-a protejat pe Donald Trump, relatează news.ro, care citează AFP.

Gerard Baker va ocupa o nouă poziție de editor la WSJ, care presupune publiarea de articole, organizarea de conferințe și evenimente și promovarea la televiziune. 

În aceeași manieră ca The New York Times și The Washington Post, cotidianul financiar a profitat de pe urma campaniei prezidențiale americane și din primul an prezidențial al lui Trump.  WSJ a publicat mai multe articole în acea perioadă, relevând în special existența unei presupuse relații sexuale între Donald Trump și actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. 

Însă Gerard Baker a fost mereu criticat, în special în interiorul redacției, pentru presupusa sa prudență vizavi de fostul dezvoltator imobiliar, considerată uneori de fațadă. 

El ar fi agresat jurnaliști care relatau de la o reuniune a campaniei lui Trump, acuzându-i că oferă mai multe comentarii în detrimentul informației, potrivit The New York Times. 

Site-ul Politico a publicat, în august, fragmente dintr-un interviu între jurnaliști ai WSJ, condus de redactorul-șef, și Donald Trump, însoțit de fiica sa Ivanka. Tonul foarte amical al lui Gerard Baker din timpul interviului nu a făcut decât să consolideze reputația sa. 

Gerard Baker va rămâne la conducerea Grupului, va scrie editoriale și articole pentru Wall Street Journal.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău