Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

  • 28 Ianuarie 18:40
Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a avut ieri, 27 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Yamada YOICHIRO, se arată în comunicatul instituției.

În cadrul discuției, rectorul Igor Șarov i-a mulțumit Ambasadorului pentru proiectul „Biblioteca Digitală” finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”, ce are drept obiectiv transcrierea în format digital a volumelor de cărți, lucrărilor științifice și manuscriselor dar și protejarea lucrărilor vechi și rare.

De asemenea oficialii au abordat aspecte ale actualelor probleme din sistemul de învățământ superior din Republica Moldova, dar și au discutat despre schimbul de experiență dintre USM și instituțiile de învățământ superior din Japonia, mobilități academice etc.

La final, părțile și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea proiectelor comune în domeniul învățământului superior, trasând noi perspective de colaborare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:76 %
Vint:10,8 m/s
Wed
2
Thu
5
Fri
8
Sat
12
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău