Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

  • 28 Ianuarie 2023 18:40
Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a avut ieri, 27 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Yamada YOICHIRO, se arată în comunicatul instituției.

În cadrul discuției, rectorul Igor Șarov i-a mulțumit Ambasadorului pentru proiectul „Biblioteca Digitală” finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”, ce are drept obiectiv transcrierea în format digital a volumelor de cărți, lucrărilor științifice și manuscriselor dar și protejarea lucrărilor vechi și rare.

De asemenea oficialii au abordat aspecte ale actualelor probleme din sistemul de învățământ superior din Republica Moldova, dar și au discutat despre schimbul de experiență dintre USM și instituțiile de învățământ superior din Japonia, mobilități academice etc.

La final, părțile și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea proiectelor comune în domeniul învățământului superior, trasând noi perspective de colaborare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău