Rectorul USM, Igor Șarov, decorat de președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural”

  • 31 August 2023 12:30
Rectorul USM, Igor Șarov, decorat de președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural”

Rectorul Universității de Stat a Moldovei, Igor Șarov, a fost decorat joi, 31 august, cu Ordinul „Meritul Cultural” de președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit unui comunicat al Președinției române, liderul de la Cotroceni a oferit distincția cu prilejul Zilei Limbii Române „în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea generațiilor de specialiști care au au contribuit la promovarea valorilor limbii și literaturii române”.

„În semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea puse în slujba strângerii relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova, contribuind la promovarea valorilor limbii și literaturii române, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria F – „Promovarea culturii”, domnului doctor conferențiar Igor Șarov, rector al Universității de Stat a Moldovei”, se artaă în comunicatul Președinției române. 

Astăzi, 31 august, în Republica Moldova este marcată Ziua Limbii Române. Sărbătoarea a început sa fie celebrată în 1990 și este strâns legată de procesele de renaștere națională de la sfârșitul anilor ”80 ai secolului trecut, transmite Radio Chișinău.

Din 1990, Ziua Limbii Române este marcată în fiecare an în Republica Moldova, iar din 2013 – și în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău