Rectorul USM, Igor ȘAROV a participat la evenimentul „România Viitorului”

  • 08 Septembrie 2022 11:05
Rectorul USM, Igor ȘAROV a participat la evenimentul „România Viitorului”

La invitația Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării a României, rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV a participat la prima ediție a evenimentului „România Viitorului”, un forum care a inclus o expoziție de prezentare a rezultatelor activității de cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o sesiune de paneluri și discuții din zona cercetării și antreprenorialului.

La evenimentul găzduit de Universitatea POLITEHNICA din București au participat: prim-ministrul României, Nicolae CIUCĂ, reprezentanți din partea Comisiei Europene, Băncii Mondiale, Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, cercetători și cadre universitare.

Reprezentanții institutelor de cercetare, universităților și companiilor au realizat un schimb de cunoștințe,  experiență și practici în vederea dinamizării interacțiunii la nivelul eco-sistemelor de inovare românești.

România Viitorului își propune extinderea rolului regiunilor în ansamblul sistemului de cercetare, dezvoltare, inovare. În contextul evenimentului, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a organizat o sesiune Demo Day în cadrul căreia start-up-uri românești au prezentat produse și servicii inovatoare.

În cadrul evenimentului, rectorul USM, Igor ȘAROV a discutat cu ministrul Educației al României, Sorin Mihai CÎMPEANU și rectorul Universității POLITEHNICE din București, Mihnea COSTOIU despre provocările dezvoltării domeniilor cercetării și inovării în cadrul instituțiilor de învățământ superior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău