Record de pierderi pentru armata turcă în ofensiva de la Afrin

  • 11 Februarie 2018 08:20
Record de pierderi pentru armata turcă în ofensiva de la Afrin

Armata turcă a suferit sâmbătă cele mai grele pierderi de la începutul ofensivei împotriva kurzilor din enclava Afrin din Siria, informează DPA. Potrivit mai multor comunicate ale militarilor, pe parcursul zilei și-au pierdut viața 11 soldați, iar alți 11 au fost răniți.

Bilanțul morților îi include și pe cei doi dintr-un elicopter pe care milițiile kurde YPG susțin că l-au doborât. Premierul turc Binali Yildirim a anunțat presa despre prăbușirea elicopterului, dar a declarat că încă nu există dovezi clare că ar fi fost provocată de o "intervenție externă", potrivit Agerpres.

Operațiunea turcă din provincia siriană Afrin, în apropierea frontierei, durează de patru săptămâni. Pierderile de sâmbătă ridică numărul morților în rândul forțelor armate turce la 30, potrivit comunicatelor militare, care arată că au fost "neutralizați" în schimb peste 1100 de "teroriști".

YPG a raportat doar 70 de morți în rândul combatanților săi, în timp ce organizația neguvernamentală

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului afirmă că au fost uciși cel puțin 68 de civili. Ankara susține că ținta nu este populația kurdă, ci exclusiv gruparea YPG, pe care o acuză de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Statele Unite îi consideră pe luptătorii kurzi aliați în lupta cu jihadiștii din Statul Islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău