Recomandările psihologului: cum ținem adolescenții în casă în situație de carantină

  • 24 Martie 2020 16:08
Recomandările psihologului: cum ținem adolescenții în casă în situație de carantină

Părintele este cea mai de încredere persoană, care trebuie să discute cât mai mult cu adolescentul despre riscurile infectării cu COVID-19, la care se expune dacă iese din casă, menționează psihologul Maria Vârlan.

Solicitată de IPN, Maria Vârlan a spus că, în cazul în care există dificultăți în comunicarea părinților cu copiii lor adolescenți, care se află la o vârstă dificilă, părintele trebuie să găsească o persoană de referință (un coleg, un prieten de o vârstă mai mare, un profesor preferat) de care copilul ascultă și-i îndeplinește recomandările.

„Dacă până acum noi, adulții, nu am vrut ca copiii noștri să stea în fața calculatoarelor, acum este momentul când ne dorim acest lucru, să comunice pe rețele sociale, care acum sunt unica soluție de a comunica fără a-i expune riscului”, menționează psihologul.

În situația de carantină, Maria Vârlan recomandă părinților să găsească activități interesante pe care să le facă împreună cu copiii: să vizioneze filme, să citească cărți. De asemenea, să inițieze discuții pe teme interesante, provocatoare pentru vârsta lor, dar și să le interzică categoric să se întâlnească cu prietenii, argumentând că și autoritățile, la nivel național, interzic și pedepsesc asemenea fapte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău