Recomandările Poliției de Frontieră pentru persoanele care vor să călătorească împreună cu copiii minori peste hotarele Republicii Moldova

  • 07 Iunie 2023 11:42
Recomandările Poliției de Frontieră pentru persoanele care vor să călătorească împreună cu copiii minori peste hotarele Republicii Moldova

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova vine cu o serie de recomandări pentru persoanele care au plănuit să călătorească peste hotarele Republicii Moldova împreună cu copiii minori.

Din 2011, fotografia și datele copilului nu se mai plasează în pașaportul părinților, fapt ce obligă ca din primele zile ale nașterii să se perfecteze documentul de călătorie (pașaport).   

Copiii până la împlinirea vârstei de 18 ani pot călători însoțiți de UNUL dintre reprezentanții legali (părinții), fără acordul celuilalt. Acordul vizat notarial al ambilor reprezentanți legali este necesar doar în cazul emigrării autorizate, cu aplicarea însemnărilor corespunzătoare în pașaport.   

Minorul care este căsătorit, poate traversa frontiera de stat fără însoțitor și fără declarație de la reprezentantul legal. În asemenea cazuri, sugerăm să dețineți și certificatul de căsătorie.   Pentru minorii cu ÎNSOȚITORI este nevoie de o declarație de la un reprezentant legal, a cărui semnătură se legalizează notarial. 

În declarație se indică scopul călătoriei, durata acesteia și țara de destinație. Însoțitorul poartă răspundere pentru viața și sănătatea minorului. În lipsa reprezentanților legali, în cadrul unor grupe organizate, răspunderea o poartă conducătorii grupelor, desemnați în procură.  

Călătoria copiilor cu tuturi

La traversarea frontierei de stat, polițiștii de frontieră vor cere să prezentați documentul de instituire a tutelei în original.  

Pentru mai multe detalii, în cazul traversării frontierei împreună cu copiii,  activează non-stop ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (--) sau răspund operativ prin email: [email protected]

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău