Recomandările Poliției de Frontieră pentru persoanele care planifică să traverseze frontiera în zilele de weekend

  • 18 August 2023 10:37
Recomandările Poliției de Frontieră pentru persoanele care planifică să traverseze frontiera în zilele de weekend

Poliția de Frontieră este antrenată continuu în aplicarea celor mai eficiente măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier, menite să simplifice procedurile de control și să evite aglomerările, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Din experiență și prelucrarea datelor statistice, s-a constatat că începând cu ziua de vineri și până duminică noaptea, crește considerabil numărul de persoane și mijloace de transport în mai multe puncte de trecere: PTF Leușeni-Albița, PTF Sculeni, PTF Cahul și PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.
 
În aceste condiții, pentru degajarea circulației transfrontaliere și pentru a evita situațiile incomode amintim unele recomandări pentru călători:
 
- verificarea valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat, inclusiv atenție la documentele necesare la trecerea frontierei împreună cu copiii (https://border.gov.md/conditii-de-calatorie).
 
- în situațiile în care apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat, participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon 022 259 717 (LINIA VERDE), disponibil 24/24.
 
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele (PTF Leușeni-Albița, optăm pentru PTF Leova-Bumbăta (regim de lucru 08:00-20:00); PTF Sculeni, alegem PTF Costești-Stânca; PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, ca opțiune PTF Tudora);
 
-consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă situația în timp real în unele puncte de trecere a frontierei (https://border.gov.md/camere-web).
 
- manifestare de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău