Recomandările IGSU pentru siguranța minorilor și a părinților acestora în perioada sărbătorilor pascale

  • 10 Mai 17:22
Recomandările IGSU pentru siguranța minorilor și a părinților acestora în perioada sărbătorilor pascale

La data de 9 mai curent, angajații Direcției situații excepționale Bălți a IGSU au fost anunțați despre faptul depistării de către doi copii minori în bazinul lacului orășenesc a unui obiect asemănător cu o grenadă, dar și mai multe cărtușe. La fața locului au intervenit specialiștii în domeniu care au asigurat securizarea zonei și au ridicat aceste obiecte. Nimeni nu a avut de suferit, informează un comunicat al IGSU.

 
În acest sens, dar și în contextul vacanței sărbătorilor pascale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru siguranța copiilor, precum și pentru părinții acestora. Astfel, minorii sunt îndemnați să respecte tehnica securității în perioada vacanței, să evite jocul sau atingerea obiectelor periculoase și necunoscute. În cazul depistării unor obiecte neobișnuite sau suspecte, oamenii sunt rugați să alerteze imediat serviciile de urgență.
 
Salvatorii îndeamnă părinții să supravegheze copiii, dar și să-i informeze cu privire la regulile de siguranță și la potențialele riscuri. Totodată, în perioada vacanței, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii, în vederea evitării riscului izbucnirii unor incendii în locuințe în urma nerespectării regulilor antiincendiare și exploatării necorespunzătoare a instalațiilor electrice și a celor conectate la gaze. Părinții sunt rugați să fie precauți și să nu lase la îndemâna copiilor lichide ușor inflamabile sau alte obiecte ascuțite și periculoase.
 
Salvatorii și pompierii îndeamnă cetățenii să fie responsabili pentru propria siguranță, dar și a întregii comunități, iar în caz de situații de risc să apeleze Serviciul 112.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,06 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău