Recomandări și restricții la utilizarea articolelor pirotehnice

  • 22 Decembrie 2020 18:27
Recomandări și restricții la utilizarea articolelor pirotehnice

Articolele pirotehnice pot fi utilizate doar de adulți, urmând întocmai instituțiunile producătorilor și nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor. Activitățile ce implică utilizarea acestora se vor desfășura în aer liber, la distanțe sigure față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Locuitorii și vizitatorii municipiului Chișinău sunt atenționați să utilizeze cu maximă prudență artificiile și petardele pentru divertisment în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a preveni traumatismele provocate de articolele pirotehnice, transmite IPN, cu referire la decizia Comisei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău din 21 decembrie.

Se interzice folosirea articolelor pirotehnice în spații și încăperi închise, cu aglomerări de persoane, pe balcoane, holuri de bloc și la terase. De asemenea, se interzice de folosit în piețe, adunări și manifestări publice de orice fel, în cadrul grupurilor de persoane, pe aleile pietonale și stațiile de transport public, la o distanță mai mică de instalațiile electrice de înaltă tensiune, instalațiilor de gaze și depozite de orice tip.

În scopul prevenirii incendiilor și accidentelor, Primăria Chișinău interzice și montarea și utilizarea instalațiilor de iluminat ornamental cu defecțiuni sau cu improvizații artizanale.

Cei care nu vor respecta sunt pasibili de răspundere penală sau contravențională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău